"Neučím lidi držet diety, učím je dodržovat správné stravovací návyky"
Omyly a mýty ve výživě
Mléko a mléčné výrobky
Proč není konzumace mléčných výrobků vhodná?
- mléko obsahuje mléčný cukr-laktózu, na který je mnoho lidí alergických aniž by o tom věděli... projevuje se zažívacími potížemi
- mléko prochází pasterizací, po níž není chráněno před viry a některými bakteriemi, pasterizací se ničí některé enzymy pomáhající trávení mléka
- mléko obsahuje cizorodé látky, jako antibiotika, těžké kovy, růstové hormony apod...
- mléko je zbavováno chemickým procesem vápníku, a poté je vápník do mléka znovu dodáván i přesto si takové mléko z našeho těla vápník bere, než abz nám ho dodávalo... tudíž není vůbec vhodné konzumovat mléko při osteoporóze a nebo jako prevenci
- všechny nízkotučné varianty mléčných výrobků jsou chemickými procesy zbavovány tuku a pomocí emulgátoru zase "dávány dohromady", všechny nízkotučné varianty mléčných výrobků jsou kvůli tomu RAKOVINOTVORNÉ
POKUD RÁDI KONZUMUJETE MLÉČNÉ VÝROBKY, DEJTE PŘEDNOST ZAKYSANÝM A ACIDOFILNÍM MLÉČNÝM VÝROBKŮM.
Jejich množství zvyšte především:
- při plísňových onemocněních
- v těhotenství
- při cysticidě
- při střevních onemocněních
- při zvýšené hladině cholesterolu
- při poruchách fce jater, žlučníku a slinivky
- po úpravu činnosti zažívacího traktu kojenců na umělé výživě
- při stavech snížené imunity
- v průběhu jednoho týdne po ukončení užívání antibiotik